Obrazem: Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

Pu-Erh: 1. Informace 17. 11. 2007 - 22:00Jirka

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

Ve spolupráci se serverem Pu-Erh.Net vám přináším dalšího obrazového průvodce světem čaje Pu-Erh. Tentokráte se podíváme na tradiční způsob výroby Pu-Erhových koláčů…

Nejprve se do speciální formy vsypou napařené čajové lístky (Mao Cha), na které se umístí malý papírek s informacemi o původu koláče (Nei Fei) – ten, který je zalisovaný v koláči.

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

Poté se přes formu přetáhne pytel…

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

… který zhruba kopíruje tvar formy…

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

… čajové lístky se do něj přesypou…

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

… a forma se vysune z pytle.

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

Pytel je poté sbalen a vytvarován tak, aby se dal dobře slisovat pomocí kamenného závaží.

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

Pro vyvinutí vyššího tlaku a lepší slisování koláče je často nutné zatížit koláč také svou vlastní váhou.

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

Po slisování stačí už jen sundat z koláče závaží, vybalit koláč z pytle…

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

… dobře jej zabalit…

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

… hezky uložit mezi ostatní…

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

… a nechat je všechny chvíli zrát, předtím, než poputují ke spotřebiteli… Třeba právě k vám ;o)

Tradiční výroba Pu-Erhového koláče

Veškeré použité fotografie pocházejí z webu Pu-Erh.Net a jsou použity se souhlasem autora webu.

Článek naleznete též na e-čajovně, jejíž návštěvu vám vřele doporučuji ;o)

6 460 views

2 komentáře Přidej vlastní komentář

  • 1. fildoska  |  04. 12. 2007 - 22:39

    pockat pockat a co treba nejaky schnuti? to se mokry napareny listky slisujou a rovnou zabalej?

  • 2. Alfi  |  05. 12. 2007 - 16:55

    Nie, balia sa po usušení, sušia sa na stopjanoch viď napr. tu http://www.teaandcoffee.net/0205/tea4.jpg

Napsat komentář

povinné

povinné, skryté

Můžete použít tyto HTML tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Nejnovější články

Poslední komentáře

Reklama

Nezapomeňte navštívit

a život chutná lépe - recenze restaurací, testy delikates, recepty a reportáže  Úžasně voňavý, šťavnatý a křupavý zápisník pana Cuketky - Recenze, recepty a objevy
Čajík - seznam čajoven